+ Bevezető

Klánvezér vagy Kalimdor tűzperzselte földjein? Céhet alapítottál a Keleti Királyág tündérek lakta erdeiben? Hiro Nakamura vagy, és Szupercsoportoddal védelmezed Paragon City lakóit? Esetleg egy űrbázison élsz ahol Caldarik és Gallente csapatok közt nehéz az élet? Vagy nemrég kezdted meg Második Életed egy virtuális országban? Úgy érzed megértél a vezetésre, de nem tudod hol kezdd, hogy irányíts, hogy toborozz? Vagy ha csak egyszerűen n00b vagy és unod már:) w00t jóhelyen jársz!

+ Archívum

+ RSS

Headquarters

2007.06.14. 12:41 | tzs-007 | 1 komment

Említettem már, hogy egy guild működéséhez elengedhetetlen egy jól szerkesztett honlap. Ehhez szeretnék néhány ötletet adni.

Ajánlatos, hogy a honlap dinamikus legyen, ami annyit tesz, hogy a szerkesztők mindenféle webszerkesztési képesítés nélkül is tudják frissíteni egy admin felületen keresztül. Ezekhez találhatsz ingyenes CMS (Content Manager System [tartalomkezelő rendszer]) motorokat is, ilyenek például:

Ezeket nagyon egyszerű telepíteni, és kezelni, bár az előre elkészített program miatt, nem biztos hogy mindenben megfelel, de az alapokat - hírek, cikkek, galéria, taglista - ezek is tudják.

Használhatsz még ingyenes blog oldalakat, ha nem szeretnél bajlódni a telepítéssel, de ezeknek kicsit butábbak mint a telepíthető társaik, igaz elég csak egy regisztráció és már írhatsz is.

Ezt a siteot pedig az imént találtam: http://www.guilduniverse.com/ ez az oldal kifejezetten guild honlapra van kihegyezve, így azoknak aki nem akarnak szenvedni, ez a legjobb megoldás.

Ha pedig profi webfejlesztő vagy, esetleg ismersz valakit aki segít, saját szád íze szerint elkészítheted az oldalad.

Amit mindenképp tartalmaznia kell egy guild honlapnak:

  • Szabályzat - amig ezt nem olvasták el és nem értették meg addig szerintem nincs miről beszélnetek:)
  • Hírek - A guild-el kapcsolatos legfrissebb eseményekről, a játékkal kapcsolatos változásokról, újdonságokról szóljon. Ha van rá mód kategorizáld a híreket, így könnyebb a böngészés.
  • Taglista - A guild-ed tagjait mutathatod be. Mindenképp legyen fotó a tagokról, így jobban megismerhetik egymást az egymástól távol élő tagok is. Ha megoldható a tagoknak legyen saját oldaluk, vagy egy link róluk - például WoW esetében linkeld be az Armory-s karakterlapot ami valós időben mutatja a karaktert (senki ne ijedjen meg ez az én karim:)).
  • Galéria - Ez is legyen kategorizálva mert egy év múlva már a Trash Bin-re fog emlékeztetni. Bármit feltölthettek, az egyéni screenshotoktól a kedvenc tavernában való alkoholmérgezésig.
  • Napló - Valamilyen naptár program, amivel előre naplózhatod az eseményeket, például közös bányászat, raid, gyakorlás, PvP stb. Nagyon jól lehet vele koordinálni a csapatot, mert igy előre tudni fogod, hogy ki nem ér rá aznap.
  • Fórum - no comment

Ami még feldobhatja az oldalt, és ezzel kedvet kaphatnak a jelentkezéshez:

Novellák - Írói vénával megáldott tagok, nyugodtan írjanak novellákat a guild heroikus küzdelmeiről.
Kultúra - Ajánlj a témába vágó könyvet, filmet, képregényt stb... és add meg a lehetőséget, hogy más is ajánlhasson.
Lexikon - Ha el szeretnéd kerülni hogy valaki megkérdezze, mi az az MMORPG, akkor ezekről csinálj egy kis leírást lexikon szerűen.

És végül álljon itt két tökéletes példa, két különböző webes technológiával megvalósítva, aminek végül nagyon szép eredménye lett:

http://smashing.try.hu/
http://orderofwatchers.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://teamworks.blog.hu/api/trackback/id/tr2598553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zaphyris 2007.06.17. 00:49:47

Ha már meg lettem szólitva :)
Igen tényleg jó egy ts beszélgetés, és nem csak azért hogy kiderüljön, jó e az illető humora, hanem azért ,mert ez egy közösségi játék, és egy beszélgetésből szerintem nagy százalékban levonható, hogy ki tud csapattag lenni, persze itt ius vannak tévedési lehetőségek, de talán kisebb, mint ha minden féle előfeltétel nélkül vesz az ember fel tagokat. :)
süti beállítások módosítása