+ Bevezető

Klánvezér vagy Kalimdor tűzperzselte földjein? Céhet alapítottál a Keleti Királyág tündérek lakta erdeiben? Hiro Nakamura vagy, és Szupercsoportoddal védelmezed Paragon City lakóit? Esetleg egy űrbázison élsz ahol Caldarik és Gallente csapatok közt nehéz az élet? Vagy nemrég kezdted meg Második Életed egy virtuális országban? Úgy érzed megértél a vezetésre, de nem tudod hol kezdd, hogy irányíts, hogy toborozz? Vagy ha csak egyszerűen n00b vagy és unod már:) w00t jóhelyen jársz!

+ Archívum

+ RSS

Első lépések

2007.06.11. 19:43 | tzs-007 | Szólj hozzá!

Klánt bárki alapíthat, de jó klánt csak kevesen. Nem elég kitalálni egy nevet, bármilyen ötletes is, nem elég szerkeszteni egy klánlogót, a klán nem ezektől jó, hanem azoktól akik alkotják. A klán olyan, mint egy brand a kereskedelmi piacon. Hírnevet kell neki szerezni, büszkének lenni, hogy tagja lehetsz vagy lehet az újonc, és nem utolsó sorban azt a nehezen megszerzett hírnevet megtartani (ez most lehet negatív vagy pozitív, mert ugye Vlad Tepest is híres volt de nem éppen egy pozitív személyiség, de elég csak a nemrég vetített 300 című filmre, bármennyire is Hollywood-i jelenetekkel volt megtűzdelve. Amúgy nekem tetszett:)), de erre csak azok képesek akik komolyan veszik (legalább egy picit) nem pedig a "veled is csak többen vagyunk" csoportot szeretnék erősíteni vagy gyengíteni.

Most nem akarok belemenni, hogy mikor kezdjünk neki a klán alapításnak, de mindenképpen érdemes azután, hogy tisztában vagyunk a játék adta lehetőségekkel. Sajnos nem tudok minden játékra speciálisan tanácsokat adni, mert nem ismerem mindet, nincs az az idő és pénz, hogy egy ember tapasztalatot szerezzen mindegyikben, de a lényeg ugyanaz mindegyik játék esetében. Mondhatnám úgyis, madarat tolláról, klánt tagjáról. Bár ez erőltetett, hagyjuk:)

Működik még az "oszd meg és uralkodj" megoldás is, ugyanis ha mindent egyedül szeretnél csinálni, biztos hogy nem marad egy perc időd se a játékra. Ezért mielőtt klánalapításba fogsz, szerezz barátokat (ha nem volna:)), akár online is, akikkel meg tudod írni a szabályzatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://teamworks.blog.hu/api/trackback/id/tr9396877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása