+ Bevezető

Klánvezér vagy Kalimdor tűzperzselte földjein? Céhet alapítottál a Keleti Királyág tündérek lakta erdeiben? Hiro Nakamura vagy, és Szupercsoportoddal védelmezed Paragon City lakóit? Esetleg egy űrbázison élsz ahol Caldarik és Gallente csapatok közt nehéz az élet? Vagy nemrég kezdted meg Második Életed egy virtuális országban? Úgy érzed megértél a vezetésre, de nem tudod hol kezdd, hogy irányíts, hogy toborozz? Vagy ha csak egyszerűen n00b vagy és unod már:) w00t jóhelyen jársz!

+ Archívum

+ RSS

Public Relations a.k.a. PR

2007.06.12. 19:01 | tzs-007 | Szólj hozzá!

"PR. Kölcsönös előnyökön alapuló kommunikáció és kapcsolatok tudatos szervezése, melynek célja az egyének, szervezetek és környezetük közötti megértés, valamint a bizalom megteremtése, fenntartása." - A Magyar Public Relations Szövetség definíciója szerint

Bizony ez is kell hozzá, ugyanis ha nincs kommunikáció, nincs új tag. Legalábbis záros határidőn belül. Vagyis, ha nem reklámozod, akkor évente egy ember (se:)) fog kedvet kapni ahhoz, hogy a te csapatodat erősítse. Mi kell hozzá?
  1. Honlap
    Ez lehet egy blog, vagy megcsinálhatod te is ha értesz hozzá, de ha nem szólj, megcsináljuk okosban, én ezzel foglalkozom:D Honlap mindenképp kell, mert ez az egyik leggyorsabb és legkézenfekvőbb kommunikációs eszköz ahhoz, hogy új tagokat szerezz könnyen és gyorsan. Bemutathatod a taglistád (tegyetek ki fotókat magatokról, így azoknak is lesz egy kép a fejükben a tagokról akik a nagy távolság miatt nem tudnak személyes talikra elmenni, a rondákon meg lehet röhögni:)), könnyen elérhető a szabályzat, képgalériád lehet a hatalmas csörtékről amit eddig műveltetek, fórumot indíthatsz, naplózhatod az eseményeket hogy mindenki tudja, december 24-én, miután elment a hézeuszka, közös karácsonyi raid a lvl50+ kariknak. Need healer!
  2. Reklámcsíkok, virtuális szórólapok...
    Mozgósítsd a haverokat, akik rendelkeznek honlappal, hogy tegyék ki bannerod. Példa amikor a Dongó századba toboroztunk kadétokat.
  3. Fórum bejegyzések
    Néhány elszórt fórum bejegyzésbe még senki nem halt bele, persze ne flood-olj, mert flame-elnek. A bejegyzésed legyen tömör és érthető, valamint ne felejtsd el megadni a linket.
  4. Spammeld a játékot... ehh
    Na ez nem túl elegáns, de néha azért megejthetsz a játék fő csatornáján egy /yell TOBORZUNK VAAAAAZZ! HUJE AKI NEM GYÖN!... á ezt mégse. De egy szimla egy mondatos kiáltással tudtára adhatod a n00boknak, hogy nálatok felvétel van. Itt se floodolj, mert rövid úton kibannolnak.
  5. SÖR!
    Ha elmúltál 18 és ezt igazolni is tudod a csaposnak, mindenképp szervezz klánsörözést! Ez az egyik alapja a csapatépítésnek a: sör:) Ide elhívhatsz olyan  játékosokat is, akik már régóta figyelemmel kísérik a guildod, és együtt játszanak a tagokkal, de még nem döntötték el, hogy csatlakozzanak e. Itt az alkalom, hogy meggyőzd, és hogy berúgjatok mint az albán szamár. Az együtt okádás, nem egy életreszóló barátságot eredményezett:D Asszem lassan kiteszem a 12es sárga karikát...
  6. Megmérettetett és Bajnoknak találtatott!
    Ha teheted, vagyis a játék lehetőséget biztosít rá, mindenképp indítsd a guild-et versenyeken. Legyen akár PvP bajnpkság, WoW horgászverseny, vagy virtuális repülőszimulátor bajnokság, a lényeg, hogy mutasd meg mit tudtok. Nem baj ha veszít a csapat, a lényeg ebben az esetben tényleg a részvétel. Ugyanis tökéletes alkalom a toborzásra, főleg ha nem online bajnokság, hanem egy összejövetel keretében rendezik. A legutóbbi repszim versenyen például ezzel hirdettük a századot: Tabló 1 | Tabló 2. Ezeket kinyomtatva, bekereteztük és kiállítottuk, mellé sorozásról szóló szórólapokat tettünk. Eredményes volt.
  7. Guild repi cucc
    Ha elegen vagytok, összedobhattok egy kis pénzt, különböző cuccokra, a legelterjedtebb a poló (de lehet bögre, pulcsi, toll stb...), amin a guild neve, szlogenje, címere, logója stb. van, ezzel büszkén hirdetve, a viselője hovatartozását:) Ilyet motyó lehet a jutalma annak is, aki túléli a próbaidőszakot:)
Amint látod a lehetőségek szinte végtelenek, csak jó helyen kell kopogtatni. Folyt. köv...

A bejegyzés trackback címe:

https://teamworks.blog.hu/api/trackback/id/tr7597465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása