+ Bevezető

Klánvezér vagy Kalimdor tűzperzselte földjein? Céhet alapítottál a Keleti Királyág tündérek lakta erdeiben? Hiro Nakamura vagy, és Szupercsoportoddal védelmezed Paragon City lakóit? Esetleg egy űrbázison élsz ahol Caldarik és Gallente csapatok közt nehéz az élet? Vagy nemrég kezdted meg Második Életed egy virtuális országban? Úgy érzed megértél a vezetésre, de nem tudod hol kezdd, hogy irányíts, hogy toborozz? Vagy ha csak egyszerűen n00b vagy és unod már:) w00t jóhelyen jársz!

+ Archívum

+ RSS

Human Resources a.k.a. HR

2007.06.13. 01:18 | tzs-007 | Szólj hozzá!

Kicsit térjünk ki a csapat összetételére. Nem elég bővíteni a guild-et, mert akkor előbb-utóbb úgy érzed magad, mint aki egy görbe éjszaka után felébred és nem tudja ki az a ronda nő mellette. Lesz egy csomó tag, de a harmincadiknál már tuti elveszíted a fonalat. Ezért javaslom a leendő tagok szűrését. Nincs szó orvosi beavatkozásról, inkább egy elbeszélgetésről, ami bármilyen online komm szoftver segítségével létrejöhet, de a legelterjedtebben a TeamSpeak, és a Ventrillo (ezek mellett régebben használtam Roger Wilco-t, de használhatsz Skype-ot is), vagy szóba jöhet még a személyes találkozó. Semmiképp ne vegyél fel úgy tagot, hogy "Jösz a klánomba? >Click! You have been invited by Klánvezér from Hinnyedejó Klán!<. Visszatérve a beszélgetésre, ahogy nemrég Zaphyris mondta, ha egy ilyenre sor kerül legalább a TeamSpeak-et már felinstallálta. És milyen igaz. Az beszélgetés alatt sokminden kiderülhet a tájszóláson kívül, pl., hogy mennyire van képben a játékkal kapcsolatban, szorult e belé némi humor- és szociális érzék, és nem utolsó sorban tisztelet.

Jól teszed egyébként ha erre van egy karizmatikus ember, és nem baj ha nőnemű, mert:
  1. Nem neked kell csinálni:D
  2. Egy idő után minden tag tudni fogja, ha új jelentkező van, kihez forduljon bizalommal.
  3. Mellesleg ha hölgy az illető, sokkal jobban odafigyelnek rá a hímnemű jelentkezők:) (amúgy nem véletlenül vannak hölgyek az irányítótornyokban sem)
Viszont ne feletkezz meg a már felvett tagokról sem, mert nincs rosszabb annál amikor azért megy el valaki, mert kivülállónak érzi magát, pedig te azt hiszed minden oké.

Fájó pont lehet még az is, ha meg kell válni egy tagtól, de ha muszáj inkább tedd meg, mert egyrészt ronthat a morálon (szar az amikor fúrkálódnak), vagy a guild megítélésén ("vazz még mindíg nálatok van az a paraszt?"). Ilyenkor a legjobb demokratikus úton elintézni, egyrészt nem te leszel a mumus, másrészt illik mindenkit megkérdezni, hogy nehogy hülyét csinálj magadból és később derüljön ki, hogy csak neked nem tetszett az illető, mert azt már diktatúrának hívják:) Szóval röffentsd össze a guildet TSre és szavazzátok meg, hogy menjen vagy maradjon? Hidd el ha elég összeszokott a társaság, magától fogja kivetni a nemkivánatos személyeket. De mindenképp mérlegelj, nehogy egy "OMG WTF!" miatt rúgj ki valakit.

A bejegyzés trackback címe:

https://teamworks.blog.hu/api/trackback/id/tr697714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása