+ Bevezető

Klánvezér vagy Kalimdor tűzperzselte földjein? Céhet alapítottál a Keleti Királyág tündérek lakta erdeiben? Hiro Nakamura vagy, és Szupercsoportoddal védelmezed Paragon City lakóit? Esetleg egy űrbázison élsz ahol Caldarik és Gallente csapatok közt nehéz az élet? Vagy nemrég kezdted meg Második Életed egy virtuális országban? Úgy érzed megértél a vezetésre, de nem tudod hol kezdd, hogy irányíts, hogy toborozz? Vagy ha csak egyszerűen n00b vagy és unod már:) w00t jóhelyen jársz!

+ Archívum

+ RSS

Role-Playing Game

2007.06.13. 09:20 | tzs-007 | Szólj hozzá!

Magyarosan: Szerepjáték. Azok akik újgenerációsok, és az MMOG-ken nőnek fel, nem játszhattak (kivétel erősíti a szabályt) IGAZI szerepjátékokkal. Mondjuk mindenek atyjával a D&D/AD&D-vel, vagy kedvenceim közül ami már egy későbbi fejlesztés, a Culttal, Shadowrunnal, Cyberpunkkal, de hogy hazabeszéljek az itthon igen sikeres M.A.G.U.S.-al (ebből készül egy MMORPG. - Solarah Online néven -, hogy mennyire gondolják komolyan, nemtudom). Mivel a kicsik nem próbálták (na jó feltételezem, hogy nem) ezt papíron, szimpla képzelőerővel megszemélyesítve karakterüket, nekik az MMORPG egy hack-and-slash típusú játék marad. Viszont itt a lehetőség, hogy kicsit emeld a guild nívóját, és az új tagok játékélményét. Használd ki, hogy a képzelőerőtök (ha éppen nem olyan finoman cizellált, mint az enyém:D) nagy segítséget kap azzal, hogy a kép amit anno a mesélő írt körül a saját szavaival, megjelenik a monitorodon, így neked már csak a karakteredet kell megszemélyesíteni. Próbáljatok meg néha úgy gondolkozni, beszélni, gesztikulálni, ahogy azt egy elf vagy törp (jóvanna ork is) tenné. Szerintem mindenki látta a LOTR filmet, ezzel megúszva a könyv első száz oldalát amibe én belebuktam:D (Majd nyugdíjas koromban kiolvasom.) Ebből rengeteg ötletet lehet merítani, hogy alakítsd a figurád.

Ha ezzel elszórakoztatok, indíts saját questeket. Ehhez persze kell egy bizonyos szintű kölcsönös bizalom is, de jó megalapozója lehet annak, ha például egy új tagot veszel fel, és megbízod, hogy azonnal vigye el ezt az üzenetet Mitziplik admirálisnak (előléptettem elsőtisztből hehe) van rá fél órája. Mitziplik egyébként lehet egy másik játékos is, aki - hogy a WoW-nál maradjak - mondjuk Booty Bay közelében questel, így NEM tudja megnézni a postaládájá:P. A játékos Stormwindből indul, ami jó móka lehet például akkor, ha még nem járt arra a karakter, de semmiképp ne küldd be olyan helyre ahol King Kong 100 méterről aggrózza. Ha sikeres jutalmazd arányosan.

A bejegyzés trackback címe:

https://teamworks.blog.hu/api/trackback/id/tr2597782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása